Partner Print Szoftver Stúdió Kkt.

Partner-Print Szoftver Stúdió Kkt

1141. Budapest Vezér u 56.
Tel: 06 20 3988893
E-Mail: ppsoft@ppsoft.hu
 
      

NAV Online számla interfész


Kérjük azokat, akik kézhezvették szerződés tervezeteiket, de még nem küldték vissza aláírva, tegyék meg.
Várhatóan a NAV 06.04 napon kifrissíti a 0.14 verziót, ami elmondásuk szerint már megegyezik a július elsejei éles indulásnál alkalmazottal.
Szeretnénk a DEMO supportálásról átállni a Release supportálásra mindazoknál akik megvásárolták a modult, ezt leghamarabb a visszaküldött szerződés kézhezvételét követően tudjuk megtenni.

Több éves ügyviteli programozói múlttal a hátunk mögött találkoztunk az XML alapú üzleti kommunikáció megvalósítási igényével. Az idők folyamán több - nemzetközi - céggel való projekt együttműködés során alakítottuk technológiánkat az XML alapú - natíve ASP NET webservice, SOAP, REST - kapcsolatok menedzselésében.

Jelen leírás a NAV Online számla rendszer univerzális interfészének megvalósítást - annak elkészült részeit - mutatja be. Alapja a NAV invoiceapi.xsd és invoicedata.xsd állománya.

Figyelembe véve az "OnlineSzámla" által támasztott igen magas rendszerkövetelményeket, és itt nem is a megvalósításra, hanem a későbbi változások követésére gondolva, .NET keretrendszerben alakítottuk ki az alap megoldást.

Az onlineszamla.dll alapkoncepciója az volt, hogy a NAV REST API definícióját olyan részletességgel valósítsa meg, ami elegendő a kommunikációhoz illetve annak teljes körű – biztonsági – naplózásához, de mégis elrejtse a kizárólag funkcionális feladatokat. Ezáltal a felhasználó megspórolja a különböző kódolási, dekódolási, API XML generálási, API XML feldolgozási, hálózati kezelési funkciók programjában történő implementálását. Az onlineszamla.dll .NET fejlesztő eszközzel készült, standard Windows DLL. Ezáltal minden olyan nyelvbe beépíthető, ami támogatja a standard DLL hívást.

A modul ezért közvetlenül használható a C# és VB.NET proögramozók számára. Felhasználva a DotnetBridge modult közvetlenül használható Visual Foxpro 9 programozók számára.

Erre az alapra épülnek rá különböző illesztő felületek, amik lehetővé teszik olyan nyelvekből való elérését a modul funkcióinak, amelyek nem képesek közvetlen DLL hívásra. Ezek közül egy parancssori illesztő az OlszCommandline.exe program. A program szintén .NET fejlesztő eszközzel készült, 32 és 64 bit operációs rendszer alatt egyaránt működik. A jelenlegi 1.21 verzió az adatcserére válaszfájlokat használ, vagyis az egyes kérésekre érkező válaszokat fájlokban adja vissza a hívó program részére. Jelenleg két formátumot támogat: amiben a válaszok XML formátumba, és amiben TXT – mégpedig fejléces, pontosvesszővel határolt CSV jellegű – formátumban kerülnek visszaadásra. Ezen egyszerű adatkapcsolat nem igényel különösebb egyeztetést a felhasználó és a modul fejlesztője között, mert a paraméterezés adott, és az elkészült válaszfájl feldolgozása és értelmezése kizárólagosan a felhasználótól függ. Feldolgozás után a felhasználó feladata kitörölni a válasz fájlt.

A csomag részévé tettük és publikáltuk az XSD megtekintő / szótárazó képernyőnket.Elkészült a NAV xml 3.0 verzió szerinti tesztelésére szolgáló invoice.api küldő dll. Tesztelve VB .NET 4.0 modulunkkal. Mint már megszoktuk, a NAV jelentős késéssel dokumentálta a változásokat. Egyes változások a GITHUB-on véglegesként lettek jelezve, de a NAV hivatalos Onlineszámla oldala eddig még nem emlékezett meg róla.

NAV DLL v3.0 VB.NET demo v3.12

NAV DLL v3.0 C# demo v3.12

NAV DLL v3.0 VFP demo v3.12

NAV DLL v3.0 parancssori demo v3.21

NAV DLL v3.0 gyorsjavítás v3.21

A DLL kereskedelmi verziója letölthető, kicsomagolásához a levelező listában felvett E-mail címre érkező jelszó szükséges.

DLL kereskedelmi verzió v3.21

A DLL kereskedelmi verzió gyorsjavítása letölthető, kicsomagolásához a levelező listában felvett E-mail címre érkező jelszó szükséges.

DLL kereskedelmi verzió v3.22 gyorsjavítás

.NET mintapéldák

.NET hívó code
Partner Print Szoftver Stúdió Kkt.
.NET form tesztelt
Partner Print Szoftver Stúdió Kkt.

Parancssori mintapéldák

MANAGEINVOICE
Partner Print Szoftver Stúdió Kkt.
QUERYINVOICESTATUS
Partner Print Szoftver Stúdió Kkt.

FoxPro 9 mintapéldák

FoxPro tesztelt
Partner Print Szoftver Stúdió Kkt. Partner Print Szoftver Stúdió Kkt.

Megkönnyítendő a programozók munkáját, különböző segéd képernyőket is kialakítottunk. Például az invoicedata.xsd - ami a számla XML leírója - értelmezését megkönnyítő áttekintő képernyőt.

Partner Print Szoftver Stúdió Kkt.

 
Copyright © 2007, Partner-Print Szoftver Studio Kkt. Minden jog fenntartva.
Valid XHTML 1.0 Strict    Valid CSS!